Podme iOS Android app

Podme iOS Android app

Startup:en Podme kontaktade Crossplatform i ett läge när deras app var på väg att bli ett Netflix för poddar.

De hade börjat sin resa genom att utveckla appen med outsourcing, men utan en CTO som styrde projektet. Detta ledde till att både koden och appen hade stora problem med buggar.

På Crossplatform är vi vana vid att styra outsourcing-projekt och vet att det behövs god kommunikation och en stark teknisk ledare som organiserar projektet.

Podme har många exklusiva poddar
Podme har många exklusiva poddar

Med ett nytt team utomlands hade Podme lyckats skapa bättre ordning i projektet men det saknades fortfarande en expert på den valda plattformen: Microsoft Xamarin.Forms.

Då klev vi på Crossplatform in för att driva Podme-appen framåt. Med djup kännedom om tekniken och engagemang i bl.a. Meetups så var vi helt rätt val för Podme.

Genom att implementera analysverktyg så gjorde Crossplatform det möjligt för Podme att dels hitta buggar och dels se användarnas beteende. Ett ovärdeligt verktyg!

Vi kunde snabbt höja kvalitén i appen och gå vidare med nya funktioner. På kort tid förbättrades appens utseende och upplevelse. Bättre hantering av spela / pausa / ladda ner var kritiskt för en medieapp och utöver detta såg vi till att fräsha upp utseendet och animationer.

Nu hade Podme en app som verkligen kunde fånga och bevara användarna, vilket är den största utmaningen för alla projekt. Testa resultatet själv:

%d bloggare gillar detta: