Apputvecklare för iOS och Android mitt i Stockholm

Det måste väl finnas några apputvecklare i Stockholm med en passion för appar och smarta Xamarin-lösningar till iOS- & Android?

Med den utgångspunkten grundade vi Crossplatform Sweden AB – ett bolag fokuserat på mobilutveckling med just multiplattforms-teknologier.

Apputvecklare finns även på Scania
Gjuteriporten, Scania

De första två grundarna Thomas & Emil träffades på Scania där de arbetade i samma team. Trion gjordes komplett när Emils tidigare kollega Ahmad tackade ja till att bli den tredje grundaren i företaget.

Vi hade en tydlig vision: ett renodlat företag för apputveckling på konsultbasis samt egen utgivning i appbutikerna. Så fanns det några kunder? Kunde vi hitta dem?

Genom goda kontakter hade vi redan våra första kunder från dag ett, vilket inkluderade välkända Apollo Resor, där våra kunskaper som apputvecklare med Microsoft Xamarin var precis vad de efterfrågade.

App för iOS och Android med Xamarin av Crossplatform
Apollo valde Crossplatform för apputveckling

Och så var vi igång. Vi levererade våra första appar och började bygga vårt varumärke; det behövdes så klart denna hemsida, en grafisk profil och nätverkande. Men bollen var i rullning och äntligen arbetade vi med det vi gör bäst; mobila lösningar för företag.

Nu kommer all vår gemensamma erfarenhet till nytta och vi arbetar med något som vi vi verkligen tror på – att modernisera system så de hamnar direkt i händerna på användarna.

Så vad blir nästa steg? I takt med att vi växer så kommer vi behöva bygga ut vårt team med andra som delar vår vision om vad multiplattform kan göra för apputvecklingen hos företag.

Meetup.com Xamarin och React Native event med Crossplatform
Crossplatform arrangerar event på meetup.com

Samtidigt tar vi en aktiv roll i gemenskaper för apputvecklare som meetup.com, projekt för öppen källkod på github.com och sociala medier som Facebook.

Mobil idé till verklighet

Behöver du eller någon i din krets hjälp med apputveckling? De kanske har en app som är utvecklad på traditionellt sett, med iOS och Android separat, eller är behov av vidareutveckling eller nyutveckling. Tveka inte att höra av dig så vi kan diskutera hur era idéer kan bli verklighet.

Eller du är kanske själv involverad i mobilutveckling; Xamarin, React Native, mobilt UX eller web backend med JavaScript / NodeJS? Kanske är du nästa stjärna som blir del av vårt team där resultatet är vad som räknas och vi inte är rädda för ny teknologi.

Vi ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda och den ser verkligen ljus ut. Många företag har fortfarande traditionella lösningar medan användarna efterfrågar mobila lösningar. Och det är inte en bra lösning bara för att den är mobil. Det krävs kunskap, erfarenhet, engagemang och tålamod för att hitta rätt lösning för varje projekt.

Virtual Reality VR AR teknologier
Nya teknologier som AR och VR växer fram

Samtidigt växer nya teknologier fram. Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR) är något vi tror på och bevakar nära. Hur fungerar appar om ett år, om 5 år? Detta är något vi gärna tar reda på genom att forska, testa och lära oss om möjligheterna. På Crossplatform är vi inte rädda för förändring utan välkomnar den med öppna armar. Om det är VR och AR som är rätt plattform för användarna och företagen i framtiden så är vi där och levererar den.

Det har aldrig varit så roligt att jobba med teknik och appar som nu och vi är 100 % investerade i den. Är du?

%d bloggare gillar detta: