Mobilutvecklingens framtid redan idag

Utmaningar med mobil strategi

När era system eller hemsidor ska moderniseras och bokstavligen hamna i händerna på kunder/användare så uppstår ett dilemma: vilka plattformar ska vi utveckla till? Vilken först? Hur håller vi de uppdaterade? Utöver detta krävs en expertis inom respektive plattform för att anpassa utseende och funktion till att både följa er grafiska profil och kännas rätt på enheten (mobil / surfplatta).

Utmaningar med mobil strategi

Mobilutveckling enklare med Crossplatform

Därför heter vi och arbetar med “Crossplatform” – multiplatform. Dvs att vi utvecklar minst till två plattformar samtidigt; t.ex. Apple iOS / iPhone och Google Android.

Vi gör inte appen flera gånger – vi gör den en gång och anpassar efter behov på respektive plattform – utan att prestanda eller utseende får lida. Resultatet är fortfarande “native” appar, som presterar och ser ut som de ska på varje mobil enhet.

Microsoft Xamarin  Facebook React Native

Moderna teknologier

Detta görs möjligt genom tekniker som Microsofts Xamarin och Facebooks React Native, där koden skrivs en gång men resulterar i appar på flera plattformar.

Så en knapp är en iPhone-knapp på iOS och Android-knapp på Android (som t.ex. Samsung Galaxy).

Fördelen är att projektet blir lätt att testa, underhålla, leverera och vidareutveckla. Användarna behöver inte bli splittrade p.g.a. att iOS och Android utvecklas separat.

DevOps-flödet är centraliserat och koden är återanvändbar.

Alla utvecklare använder samma verktyg och metodiker så samarbetet blir maximalt effektivt.

Mobil idé till verklighet

Hur kan vi hjälpa er?

Vi ser fram emot att ta era appar till framkanten så ni kan lägga era konkurrenter bakom er – så låt oss visa hur ni kan dra nytta av Crossplatform redan idag!

Crossplatform Sweden AB är baserat i Stockholm av tre Xamarin-experter och bedriver konsultverksamhet sedan 2017.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: